Stimate Domnule Cristache Gheorghiu,

 

 

A trebuit ca, zilele trecute, cineva din străinătate să-mi atragă atenția asupra excelentelor Dumneavoastră aprecieri, în legătură cu lucrarea mea Emil Cioran – coerența unui antisistem.

Vă rămân recunoscător pentru substanța, tonul direct și expresia neînvăluită a intuițiilor și judecăților de valoare cu care m-ați onorat, căci ele m-au ajutat, ca orice critică sinceră, în actul verificării de sine.

Regret nespus completa mea ignoranță în materie de Internet și, în general, neglijența, până la un punct nejustificată, față de instrumentele contemporane de comunicare. Așa s-a făcut că, în lipsa cuvenitelor informații, am ratat prilejul de a vă invita la lansarea ultimei mele cărți 11 aforisme și alte fragmente. Mi-ar fi plăcut să vă cunosc și să beneficiez de observațiile autorului de aforisme care sunteți. Dar, vorba Eclesiastului, toate își au timpul lor, și acel timp nu mai este.

Mă voi consola, finalmente, cu ideea că, în cetatea noastră, sunteți unul dintre oamenii de cultură care nu și-au pierdut definitiv încrederea în filosofi și în ceea ce încearcă ei să spună despre ceea ce nu poate fi rostit.

 

La mulți ani, cu toate gândurile mele bune pentru Noul An,

                                 

     Ilie Dumitrașcu